Ar-Ge Sürecinde Yazılım Teknolojilerinin Kullanımı

Yeni ürün tasarımının ve geliştirmesinin, hem şirketlerin hem de ülkelerin geleceği açısından çok değerli olduğunun farkındayız. Bunun önemini bilen firmalar Ar-Ge sürecine büyük yatırımlar yapmakta ve devletler de gerekli desteği sağlamaktadır. Firmalardaki satış hacminin artması da Ar-Ge’ye yapılan yatırımlara bağlıdır. Firmalar büyümek ve sektörlerinde lider konuma gelmek istiyorlarsa mutlaka Ar-Ge departmanlarında yazılım çözümlerinden destek almak durumundadırlar.  

Ar-Ge sürecinde maliyet açısından bazı belirsizlikler görülmekte ve Ar-Ge sonucu ortaya çıkacak ürünle ilgili satış kârlılığı öngörüsünde bulunulamamaktadır. Bu nedenle Ar-Ge departmanı olan firmaların öncelikle bu riski göze alarak yatırımlarını yapmaları gerekmektedir. Yeni ve benzersiz bir ürün ortaya çıkarma hedefiyle yapılan büyük yatırımların boşa gitmemesi için, bu sürecin kuralına uygun şekilde yönetilmesi ve raporlanması gerekmektedir.  

 

Şirketler projelerinin başarılı olması için son teknoloji cihazlara ve makinalara, donanımlı proje ekiplerine, Ar-Ge sürecine büyük yatırımlar yapmakta ve alışılagelmiş yöntemlerle bu süreci başarılı bir şekilde yönetmeyi ümit etmektedirler. Teknolojik yeniliklerden her anlamda faydalanıldığı takdirde verimli bir Ar-Ge ve Proje Yönetim süreci yaşanmaktadır.   

 

Ar-Ge sürecine önem veren firmalara teknolojik destek vermek adına Ar-Ge ve Proje Yönetimi programımızla çözüm sağlamaktayız. Büyük yatırımlar yaptıktan sonra geri dönüşü olmayan bir sürecin yaşanmaması için, proje yöneticilerinin doğru bir planlama yapabilmesine ve kontrol mekanizmasını oluşturulabilmesine olanak sağlamaktayız. Satış departmanına aktarılan müşteri proje taleplerinin ve Ar-Ge departmanının proje önerilerini tek bir yerde görebilen proje yöneticileri, tüm talepleri inceleyerek yıl içinde yapılacak projelere karar verebilmektedir.  

Firmaların proje portföylerine dâhil ettiği projelerin, her detayı yönetim ve raporlama sürecinde kullanılmakta ve bu veriler ışığında projeye yön verilmektedir. Ar-Ge süreçlerinin iş planında doğru konumlandırılması, sürecin doğru başlaması açısından önemlidir. İş planına bağlı olarak Ar-Ge ve Proje Yönetimi programı içinde otomatik olarak oluşan gantt şeması ile haftalık ya da aylık görüntülemeler yapılabilmektedir. Kullanıcıların müsaitlik durumuna programdan bakarak proje ekibi planlamasını yapabilir ve iş aşamalarına göre birbirlerine bağlı görevler atayabilirsiniz.

Ar-Ge ve Proje Yönetimi programımızda; bütçe planlaması yapabilir ve gerçekleşen harcamalarla aradaki farkı görüp bütçeyi aşıp aşmadığınızı analiz edebilirsiniz.  Ar-Ge projelerinizle ilgili çalışmaları, test ve analizleri kayıt altına alıp sonuçlarını raporlayabilirsiniz. Projelerin iş aşamalarında yapmış olduğunuz görüşmeleri tüm detaylarıyla kayıt altına alabilirsiniz.

Firmanızı ve ülkemizi temsil edeceğiniz başarılı Ar-Ge projelerinizi gerçekleştirirken, yazılım teknolojilerimizle her daim yanınızda olduğumuzu bilmenizi isteriz.

Kurumsal İş Çözümleri

Diğer Bloglar

img
Hazır Paket CRM mi? Firmanıza Özel Geliştirilmiş Bir CRM mi?

Hazır paket CRM sistemleri, genellikle bir işletmenin müşteri ilişkilerini yönetmek, satışları artırmak, pazarlama çabalarını izlemek ve müşteri verilerini organize etmek için kullanılan yazılım çözümleridir.

12.12.2023 15:25
img
“Kurumsal İş Çözümleri” Çalışma Prensipleri

Müşterilerimize çözüm sağlarken öncelikli hedefimiz, firmalarına kurumsal fayda sağlayarak iş yönetimini kolaylaştırmaktır.

15.03.2022 11:16
img
Firma Yönetiminde Kurumsal Stratejiler Belirleme

Firma yönetimi strateji oyunu gibidir. Doğru hamleler yaparak oyunu kazanabilirsiniz.

14.09.2023 11:19